Spruitjes in bechamelsaus met kalkoenschnitsel

Schnitsel bevat door het korstje wat meer koolhydraten. Daardoor gebruikte is bij dit gerecht iets minder aardappelen en koos voor een kleine schnitsel. Daarnaast gebruikte ik geen vetstof door hem in de airfryer te bakken.
Spruitjes in bechamelsaus met kalkoenschnitsel
Ingrediënten voor 1 persoon
spruitjes
350
g
aardappelen
150
g
kalkoenschnitsel
125
g
halfvolle melk
150
g
bloem
15
g

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Stoom gaar in 20 minuten.
  • Maak het spruiten schoon en voeg toe aan de aardappelen na 5 minuten en stoom nog 15 minuten verder.
  • Bak de schnitsels 5 minuten in de airfryer op 170° C of 20-30 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Doe ondertussen de melk, bloem en een beetje bouillon in een pannetje. Breng al roerend aan de kook tot de saus dik wordt.
  • Meng de spruiten met de bechamelsaus en serveer samen.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je een kalkoenlapje en maïzena i.p.v. bloem.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn onze weekmenu’s iets voor jou

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten, dit vinden we super leuk! Tag @Work4it op Facebook of  @work4it_voeding_beweging op Instagram