Spinaziehapjes

deze hapjes zijn een gezond alternatief voor borrelhapjes. Deze gezonder variant kan zowel lunch (3 stuks ter vervanging van 1 snede brood), als hapje (afhankelijk van de vulling 30 kcal/stuk van je extraatje) of als diner als je vlees/vis/vleesvervanger toevoegt. (10-12 stuks + 125 g vlees per persoon + eventueel extra groenten )
Spinaziehapjes
Ingrediënten voor 1 persoon
filodeeg of brickdeeg
spinazie
kruiden naar keuze
water
1
el
bloem
1
el

Bereiding

  • Ik testte dit gerecht met brickdeeg 1 vel = 2 hapjes en filodeeg 1 vel = 3 hapjes.
  • Stoom de spinazie en duw het vocht er uit. Kruid naar smaak.
  • Leg de spinazie op de vellen en vouw pakketjes.
  • Maak een papje van het water en de bloem en kleef de loempia hiermee dicht.
  • Bak de hapjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C of 8 minuten in een airfryer. Draai ze in de helft om

*Dit gerecht bevat gluten. Voor de glutenvrije variant gebruik je rijstvellen en maïzena i.p.v. bloem.

*Dit gerecht is lactosevrij.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram