Rode kool met appel en kippenworst

Deze boerenkost is verrassend genoeg gezond!
Ingrediënten voor 1 persoon
rode kool fijngesneden
300
g
appel
1
kaneel
1
el
kruidnagel
2
laurierblad
1
kippenworst
125
g
aardappelen
175
g
vetstof
1
el
allesbinder
peper

Bereiding

  • Breng de rode kool in het water aan de kook.
  • Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe.
  • Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes.
  • Bestrooi de blokjes met kaneel.
  • Doe de appels bij de rode kool.
  • Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.
  • Schil de aardappelen en kook gaar in 20 minuten.
  • Bak de kippenworsten in 2 el vetstof.
  • Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
  • Indien nodig kun je de rode kool nog binden.

Smakelijk!

*Dit gerecht is lactosevrij.

* Voor de glutenvrije variant kies je een glutenvrij bindmiddel zoals maïzena.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram