Pasta met gestoofde venkel en kabeljauw of zalm

Venkel, toch wel een vergeten groente. Lees hier hoe je het gebruikt.
Pasta met gestoofde venkel en kabeljauw of zalm
Ingrediënten voor 1 persoon
volkoren pasta
60
g
light room
50
ml
visbouillon
50
ml
kabeljauw- of zalmfilet
125
g
fijngesneden dragon
1
el
venkel
300
g

Bereiding

  • Snijd de venkel in blokjes.
  • Verwarm 1 el vetstof en bak hierin venkel ± 5 min. op zacht vuur. Schenk de bouillon erbij en laat alles ± 15 min. zachtjes koken tot de venkel gaar is.
  • Roer de room erdoor en verwarm de saus nog ± 5 min. Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi de kabeljauw of zalm met zout en peper. Verhit 1 el vetstof  en bak hierin de filets aan elke kant 2-3 min. tot de kabeljauw of zalm net gaar is (nog wel een beetje glazig, anders wordt de vis te droog).
  • Maak met een vork een mooie grote rol van de pasta en leg de zalm erop. Roer het venkelgroen en de dragon door de saus. Schep de saus op en om het gerecht. Garneer met een takje dragon.

*Dit gerecht is glutenvrij indien glutenvrije bouillon wordt gebruikt.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je sojaroom.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram