Chili Sin Carne

Chili con carne is misschien bekender (con is met, sin is zonder vlees) maar af en toe mag het ook eens vegetarisch zijn en deze is ook heel lekker! Je kan dit in grote hoeveelheden maken en invriezen als crisismaaltijd. Lekker met rijst, wraps, of taco’s met eventueel extra rauwkost of in een ovenschotel met aardappelen kan het ook!
Chili Sin Carne
Ingrediënten voor 1 persoon
uien
0.25
teentje knoflook
0.25
paprikareepjes bv diepvries Boni
190
g
blikken tomatenblokjes
0.5
olie
0.25
el
blikken kidneybonen
0.25
blikje mais
0.12
blikje tomatenpuree
0.12
chilipoeder naar smaak
kaneel naar smaak
paprikapoeder naar smaak
basilicum naar smaak
peper naar smaak

Bereiding

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook en paprika’s toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en het chilipoeder en paprikapoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten.
  • Spoel de bonen onder de kraan en voeg ze bij de tomatenpuree en de groenten.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat pruttelen tot alles gaar is . ongeveer 15 minuten.
  • Voeg naar smaak het bouillonpoedeer en kruiden toe.

*dit gerecht is gluten- en lactosevrij

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram