Wortel-pompoensoep

Oktober, DE maand van de pompoen met halloween in het zicht. Hier een lekker herfst soepje.
Wortel-pompoensoep
Ingrediënten voor 1 persoon
water
750
ml
25
g
schoongemaakte pompoen met de schil nog aan
250
g
wortelen
250
g
teentjes look
1
g
ui
1
vetstof
1
tl
peper
snuifje kaneel
sneden bruin of volkoren brood
2
magere gemalen kaas
15
g

Bereiding

  • Laat de oven voorverwarmen op 175 graden.
  • Neem een bakplaat, leg er bakpapier op.
  • Maak de pompoen schoon en snijd in parten.
  • Bak 40 minuten in de oven.
  • Snijd de wortelen in schijfjes.
  • maak de ui schoon en snipper fijn.
  • Schil de knoflookteen, klop er een keer op en voeg bij de vetstof samen met de wortelen en ui.  Laat alles zo een 5 tot 10 minuten stoven, roer zo nu en dan om.
  • Haal de gegaarde pompoenen uit de oven, laat ze 10 minuten afkoelen zodat je zonder je vingers te verbranden de schil kan afpellen.
  • Voeg dan de pompoen, de bouillon en de kruiden bij de gestoofde wortelen. Voeg water toe tot alles ruim onder water staat en breng aan de kook.
  • Pureer met een staafmixer of blender.
  • Laat een 5 tot 10 tal minuten verder sudderen.
  • Eet met bruin brood en garneer met 30 g magere geraspte kaas per persoon.
  • De overschot eet je bij de lunch.

*Vervang voor de lactosevrije variant de kaas door lactosevrije kaas.

*Vervang voor de glutenvrije variant het brood door glutenvrij brood.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram