Vogelnestjes

Vogelnestjes, HET gerecht voor Pasen. De gewone variant is niet zo gezond door het gehakt maar deze variant is gezonder en hij zal ook door iedereen worden gesmaakt!
Vogelnestjes
Ingrediënten voor 1 persoon
olie
0.5
el
ui
0.5
wortelen in fijne blokjes
1
blik tomatenblokjes
1
blikje tomatenpuree
0.5
teentje knoflook
1
gedroogde oregano
tijm
peper
zout
kipfilet
70
g
eieren
1
kurkuma
paprikapoeder
currypoeder

Bereiding

  • Verwarm 1 el olie in een pan.
  • Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.
  • Voeg er de wortelblokjes, tomatenpuree en knoflook aan toe en laat even mee bakken.
  • Kruid met oregano, tijm, peper en eventueel zout.
  • Doe de tomatenblokjes bij de saus.  Laat de saus op een zacht vuur garen en indikken.
  • Mix de tomatensaus.
  • Kook de eieren 7 minuten.
  • Mix de kipfilet met een staafmixer of in een blender. voeg de kurkuma, peper, paprikapoeder en currypoeder toe en meng goed.
  • Pel de eieren. maak je handen nat en kleed een dun laagje van het kipmengsel rond de eieren.
  • Bak de vogelnestjes in een voorverwarmde oven van 180° C tot de buitenkant een mooi korstje krijgt.  Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Je kan dit ook in de airfryer doen, dit gaan sneller.
  • Snijd de vogelnestjes doormidden in de lengte.
  • Doe in een diep bord een laag tomatensaus en leg de vogelnestjes hierin.
  • Je kan dit gerecht eten met gekookte aardappelen of brood. Ideaal eet je er nog wat extra groenten bij.

*Indien de kruiden glutenvrije en lactosevrij zijn is dit gerecht geschikt voor deze diëten.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram