Vegan snickers

Niet zo gezond door de kokosolie maar wel lekker! De hoeveelheid bij de ingrediënten voor 1 persoon en zoals ze in het recept vermeld zijn, zijn goed voor 12 snickers. 1 Snickers bevat 95 kcal.
vegan snickers
Ingrediënten voor 1 persoon
pinda's
30
g
zachte dadels
120
g
kokosolie
40
g
vanille extract
2
tl
70
g

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Schep ongeveer 1 theelepel gesmolten chocolade in een siliconen (ijsblokjes)vorm.
  • Draai je vormpje rond zodat aan de zijkanten ook chocolade zit en je uiteindelijk een bakje van chocolade hebt. Herhaal dit 12 keer. Bewaar wat chocolade.
  • Laat de chocolade ( in het vormpje) hard worden in de koelkast.
  • Mix hou 12 pinda’s apart en mix de rest met 1 tl vanille, 100 g zachte dadels, 20 g kokosolie in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel van opstijven in de koelkast voor ongeveer een kwartier.
  • Mix 20 g zachte dadels, 20 g kokosolie en 1 kl vanille in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel in de koelkast opstijven voor ongeveer een kwartier.
  • Haal alles uit de koelkast.
  • Verdeel de pindamix over de chocolade bakjes.
  • Druk in elke bakje 2 halve pinda’s.
  • Smeer nu het 2de mengsel over de pinda’s.
  • Giet over elk gevuld bakje wat van de resteerde gesmolten chocolade zodat het bakje gesloten is.
  • Laat de vegan snickers nog een half uur hard worden in de koelkast.

Smakelijk!

*Dit recept is glutenvrij en lactosevrij mits je lactosevrije chocolade gebruikt.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram