Snelle curry met bloemkool, kip en kokos

Dit oosters gerechtje maakt van iedereen een bloemkoollover ❤
Snelle curry met bloemkool, kip en kokos
Ingrediënten voor 1 persoon
kipfilet
60
g
bloemkool
300
g
olie
1
tl
ui
0.25
teentje knfolook fijngehakt
1
1
el
Alpro Kokosnoot drink
125
ml
maizena express
1.5
el
gekookte kikkererwten
65
g
koriander naar smaak
bruine of zilvervliesrijst
60
g

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en de kip in kleine blokjes en doe ze in een grote pan met koud water. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen. Ondertussen maken we de currypasta.
  • Verwarm de olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak dit zo’n 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de curry toe en laat nog 3 minuten bakken. Blus af met wat kookvocht van de bloemkool als de currypasta te droog wordt.
  • Roer de Alpro Kokosnoot drink goed door de pasta en bind met maïzena express.  Doe nu de al dente bloemkool, kikkererwten en kip erbij en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
  • Serveer de curry met verse koriander en de rijst. 

*Dit gerecht is gluten en lactosevrij.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram