Schorseneren in witte saus met varkenshaasje

Schorseneren, vaak toch nog een vergeten groente. hierbij een lekker receptje.
schorseneren-in-witte-saus-met-varkenshaas
Ingrediënten voor 1 persoon
Schorseneren
500
g
Varkenshaas
150
g
Aardappelen
175
g
1
tl
Sap van 1 citroen
0.5
Volkoren meel
30
g
Kookvocht schorseneren
100
ml
Halfvolle melk
100
ml
Vetstof
1
el
Peper
Nootmuskaat
Gehakte peterselie
1
el

Bereiding

  • Laat koud water over de schorseneren stromen en laat de wortels eerst 10 minuten weken in water, zodat de aarde eraf valt.
  • Vul een kommetje met water en het sap van een halve citroen.
  • Schil elke wortel met een aardappelschillertje, verwijder de zwarte ogen, snijd op de gewenste grootte en leg direct in het kommetje met water en citroensap. Herhaal dit met elke wortel.
  • Neem een pot, doe er 2 eetlepels bloem bij, 1 liter koud water en het sap van een halve citroen, wat zout en eventueel groentebouillon en kook hierin de schorseneren.
  • Kook ze 40 minuten tot ze uitermate zacht gekookt zijn.
  • Schil en kook de aardappelen gaar.
  • Neem een nieuwe pot met 200 ml kookvocht en de halfvolle melk en meng met de bloem.
  • Breng al roerend aan de kook tot de saus bindt.
  • Werk de saus af met sap van 1/2de citroen, peper, zout en nootmuskaat.
  • Snijd het varkenshaasje in schijven en bak in de vetstof.
  • Laat nog 10 minuten rusten in folie.
  • Schep de schorseneren in de bechamelsaus, strooi er wat vers gehakte peterselie over.

Smakelijk!

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem.

*Kijk de bouillon na op gluten en lactose.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram