Quiche met broodbodem

Quiche, het mag dan wel groentetaart genoemd worden, gezond is het meestal verre van! Daarom dit gezond alternatief
Gezonde quiche
Ingrediënten voor 1 persoon
sneden volkoren of bruin brood
4
eieren
2
paprika reepjes (ik gebruikte diepvries van Boni)
300
g
olie
1
el
paprikapoeder
peper
scheutje melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Snijd de korsten van het brood af ( deze kan je gebruiken om Broodpudding te maken)
  • Druk het brood plat.
  • Vet een springvorm in met de helft van de olie en schik het brood hierin zodat je een bodem krijgt met opstaande randen. Duw alles goed aan met een glas.
  • Wok de paprikareepjes in de helft van de olie en kruid met de bouillon, paprikapoeder en peper.
  • Klop de eieren los in een kom met het scheutje melk.
  • Doe de paprika in de vorm en giet het eimengsel erover.
  • Plaats 20-25 min in de oven.

*Voor de lactosevrije variant laat de melk weg of gebruik lactosevrije melk

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrij brood.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram