Pompoenlasagne met spinazie

Ik ben voortaan fan van de pompoen lasagne bladen van Ah. Deze keer afgewisseld met volkoren lasagnebladen en witte saus gemengd met spinazie. Deze kan met gerookte zalm, erwtjes of kalkoenspekjes. Wij doen vaak half half omdat Wouter geen zalm lust maar kan ook perfect volledig met zalm, erwtjes of volledig met spekjes.
Pompoenlasagne met spinazie en erwtjes
Ingrediënten voor 1 persoon
diepvries spinazie
250
g
pompoen lasagnebladen
100
g
halfvolle melk
150
ml
volkorenmeel
15
g
peper
volkoren lasagnebladen
45
g
magere gemalen kaas
15
g
gerookte zalm of kalkoenspekjes of erwtjes
75
g

Bereiding

  • Meng de bloem met de melk en breng al roerend aan de kook in een kookpot tot de saus bindt. Kruid met peper en Tellofix.
  • Ontdooi de spinazie in de microgolfoven en voeg toe aan de witte saus.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de spekjes in een pan zonder vetstof.
  • Doe een laag van het spinaziemengsel in een ovenschaal. Leg hierop een laag lasagnebladen. Weer een dunne laag spinazie en een laag pompoenbladen. Leg de helft van de zalm, spekje sof erwtje erop.
  • Eindig met een laag spinazie. Beleg met de overige zalm, spekjes of erwtjes en bestrooi met de kaas.
  • Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram