Italiaanse broccolistamppot

Door deze variant is groentenpuree niet meer saai!
Italiaanse broccolistamppot
Ingrediënten voor 1 persoon
aardappelen
175
g
broccoli
200
g
halfvolle of magere melk
groene pesto
1
el
kerstomaten
100
g
rauwe ham of bacon
100
g

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen.
  • Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar. Verwarm de melk, maar laat niet koken.
  • Pureer de aardappelen met een stamper. Stamp de broccoli er grof door. Meng de pesto en zoveel warme melk door de stamppot dat deze smeuïg is.
  • Snijd de tomaten fijn en schep door  de stamppot en breng op smaak met weinig zout en flink peper.
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Verwijder het zichtbaar vet van de ham en snijd in repen en garneer de stamppot met de ham of bacon.
  • Als variatie kan je de ham of bacon ook krokant bakken in de oven of airfryer.

*Dit gerecht is glutenvrij. 

*Gebruik lactose vrije melk voor de lactosevrije variant. 

*Variant: vervang de tomaten door meer broccoli en voeg enkele zongedroogde topmaten toe.

*Variant: vervang de ham door zalm

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram