Gezonde vol-au-vent

Dit zware gerecht maak je op deze manier een pak gezonder!
Gezonde vol-au-vent
Ingrediënten voor 1 persoon
halfvolle melk
60
ml
water
60
ml
blik champignons van 290 g
0.5
kipfilet
125
g
bloem
15
g
aardappelen
165
g
rauwkost
150
g

Bereiding

  • Schil en kook de aardappelen gaar.
  • Voeg de halfvolle melk, het water, het vocht van de champignons en de kippenbouillon samen in een kookpot en zet op het vuur.
  • Kook hierin de kipfilet en champignons gaar. 
  • Schep alles er terug uit en voeg de bloem toe. Breng al roerend aan de kook tot de saus bindt.
  • Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
  • Als iemand in het gezin de structuur van champignons niet fijn vindt kan je deze nu door de saus mixen.
  • Voeg de kip terug toe en laat nog even verder koken.
  • Serveer de aardappelen met de vol-au-vent en de rauwkost.

Smakelijk!

*Dit gerecht is glutenvrij.

*Voor de lactosevrije variant vervang je de melk door lactosevrije melk.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram