Loempia’s

Loempia’s heel lekker maar helaas niet zo gezond. Vaak gefrituurd en dan eten we het ook nog eens met rijst terwijl het korstje net al koolhydraten bevat. Deze gezonder variant kan zowel als lunch (3 stuks ter vervanging van 1 snede brood), als hapje (afhankelijk van de vulling 30-50 kcal/stuk van je extraatje) of als diner als je vlees/vis/vleesvervanger toevoegt. (10-12 stuks + 125 g vlees per persoon met eventueel extra groenten erbij)
Gezonde loempia’s
Ingrediënten voor 1 persoon
filodeeg of brickdeeg
olie
1
el
bloem
1
el
water
1
el
wokgroenten naar keuze voor de vulling
kruiden naar keuze
kleine stukjes kip, vis of vleesvervanger indien als diner (max 125 g per persoon)

Bereiding

  • Ik testte dit gerecht met brickdeeg 1 vel = 2 loempia’s en filodeeg 1 vel = 3 loempia’s.
  • Indien je de loempia’s als diner maakt bak je de kip, vis of vleesvervanger in de olie.
  • Voeg de groenten toe aan de wok en kruid naar smaak.
  • Leg de groentemengeling op de vellen en vouw loempia’s.
  • Maak een papje van het water en de bloem en kleef de loempia hiermee dicht.
  • Bak de loempia’s 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C of  8 minuten in een airfryer. Draai ze in de helft om.
  • Dip de loempia’s in zero sweet chili saus 

*Dit gerecht bevat gluten. Voor de glutenvrije variant gebruik je rijstvellen en maïzena i.p.v. bloem.

*Dit gerecht is lactosevrij.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram