Gevulde paprika met stoofvlees

Stoofvlees met friet, onze Belgische trots. Helaas niet zo lijnvriendelijk. Met deze originele variant kan je wel zorgeloos genieten.
Gevulde-paprika-met-stoofvlees
Ingrediënten voor 1 persoon
rode paprika's
2
volkoren couscous of zilvervliesrijst
60
g
mager stoofvlees
125
g
ui
0.25
laurierblad
1
100
ml
vetstof
1
tl
mosterd
1
tl
volkoren meel
1
tl
stoofvleeskruiden
1
tl

Bereiding

  • Bak het stoofvlees en de fijngesneden ui aan in de vetstof samen met de kruiden.
  • Voeg 100 ml Sublimix rundsbouillon en het laurierblad toe.
  • Laat 30-45 minuten sudderen.
  • Kook de volkoren couscous of zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de helft van de paprika’s in kleine stukjes
  • Bind de saus met het volkoren meel en laat even doorkoken.
  • Meng de volkoren couscous of zilvervliesrijst en de paprika en vul de 2 paprika helften op met het mengsel.
  • Serveer de overige couscous of rijst naast de paprika’s en giet er het stoofvlees over.

Smakelijk!

*Dit gerecht is gluten- en lactosevrij indien je kiest voor rijst. Volkoren couscous bevat gluten.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram