Gevulde courgette met gehakt

Deze gevulde courgette zal zeker smaken!
gevulde courgette
Ingrediënten voor 1 persoon
volkoren couscous
60
g
kleine courgette (overlangs gehalveerd)
0.5
teentje knoflook
1
ui, fijngesnippert
1
olie
1
el
kippengehakt of puur rundsgehakt of quorn
75
g
wortelen in kleine blokjes
100
g
150
ml
oregano
1
tl
peterselie
1
tl
magere gemalen kaas
15
g

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Snijd de courgettes overlangs door en lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees fijn.
  • Bak in de olie de ui, knoflook, gehakt, de stukjes wortel en het vruchtvlees van de courgettes.
  • Voeg de couscous en de groentebouillon toe en laat de groenten en couscous op een middelhoog vuur in 10 minuten zacht worden, blijf daarbij steeds roeren.
  • Meng de oregano en de peterselie erdoor.
  • Vul de courgettes en strooi de kaas erover.
  • Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal en bak ze 20 minuten.

*Dit gerecht is glutenvrij en lactosearm.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije kaas.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram